До дни държавата ще информира Европейската комисия (ЕК) за намерението си

...
До дни държавата ще информира Европейската комисия (ЕК) за намерението си
Коментари Харесай

Порожанов: Държавата ще поеме половината от разходите на малки мандри и кланици

До дни страната ще информира Европейската комисия (ЕК) за желанието си да окаже помощ на дребни мандри и кланици с вдишване на 50% от разноските.

Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на профилирано ревю в Раковски, оповестиха от МЗХГ.

Очаква до към 2 месеца да бъдат направени разпоредбите за присъединяване в схемата и тя за стартира да действа. Целта е да се подкрепят дребни и междинни фермери и организации на производителите да преработват и осъществят сами продукцията си.

Министърът напомни, че в новия европейски бюджет след 2020 година за българските земеделци няма да има понижение.

“Подобни животновъдни изложби като това в Раковски са обречени на триумф при съчетанието на животни с обичайните храни и прелестното вино от Пловдивския район. Министерството постоянно ще подкрепя сходни събития ”, съобщи още министър Порожанов.

В откриването на ревюто участваха и еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев. В програмата му е планувана и конференция за новите технологии в отглеждането на животни.

“Това е симбиоза и превлъпъщение на обичаи и взор към бъдещето. Новите технологии не са в несъгласие с обичайните браншове като земеделието “, сподели Мария Габриел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР